Informujemy, iż nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”).

Administrator danych osobowych ("Administrator")

Administratorem danych osobowych zbieranych za pośrednictwem sklepu internetowego www.leader-gsm.pl jest Zofia Janina Kania, przedsiębiorca prowadzący działalność gospodarczą pod nazwą Zofia Kania "LEADER", wpisany do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej prowadzonej przez ministra właściwego do spraw gospodarki i prowadzenia Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, NIP 7791537822 , nr REGON 634184934, ul. Albańska 10, 60-123 Poznań.

Dane podawane w zamówieniu

Aby zrealizować zamówienie na towary dostępne w naszej ofercie należy wypełnić formularz zawierający podstawowe dane o użytkowniku (imię, nazwisko, nazwa firmy, kontakt, adres), dane te są niezbędne do zrealizowania zamówienia, wysłania przesyłki.

Dane użytkowników zamawiających nasze produkty są przez nas wykorzystywane do zrealizowania transakcji i celów księgowych (np. wystawienie faktury). Informacje te nie są udostępniane osobom trzecim.


Rejestracja i zakupy w sklepie internetowym.

Każdorazowe dokonanie rejestracji nowego klienta w sklepie bądź dokonanie zakupów bez rejestracji wymaga potwierdzenia złożonej dyspozycji poprzez kliknięcie na link potwierdzający przesyłany w wiadomości mailowej po rejestracji bądź dokonanych zakupach.


Cel i zakres zbierania danych osobowych:

  1. Dane osobowe będą przetwarzane w celu realizacji zakupów w naszym sklepie internetowym, marketingu bezpośredniego dotyczącego własnych produktów i usług, realizowanego w formie tradycyjnej (papierowo), stanowiącym tzw. prawnie uzasadniony interes przedsiębiorcy. Dane w tych celach przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b), c) i f) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO).

  2. Po wyrażeniu odrębnej zgody, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO dane mogą być przetwarzane również w celu przesyłania informacji handlowych drogą elektroniczną lub wykonywania telefonicznych połączeń w celu marketingu bezpośredniego – odpowiednio w związku z art. 10 ust. 2 Ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną lub art. 172 ust. 1 Ustawy z dnia 16 lipca 2004 roku – Prawo Telekomunikacyjne, w tym kierowanych w wyniku profilowania, o ile użytkownik wyraził stosowną zgodę.

  3. W przypadku konieczności dostarczenia zamówienia dane osobowe mogą być udostępniane operatorom pocztowym lub przewoźnikom wyłącznie w celu dostarczenia zamówienia.

  4. Dane osobowe przetwarzane w celach związanych z realizacją zakupów będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji zakupów i zamówienia, po czym dane podlegające archiwizacji będą przechowywane przez okres właściwy dla przedawnienia roszczeń, tj. 10 lat. Dane osobowe przetwarzane w celach marketingowych objętych oświadczeniem zgody będą przetwarzane do czasu odwołania zgody.

  5. W przypadku stwierdzenia, że przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy RODO, osoba, której dane dotyczą, ma prawo wnieść skargę do Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych (po 25 maja 2018 roku – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych).

  6. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednak podanie oznaczonych danych osobowych jest warunkiem złożenia zamówienia, natomiast konsekwencją ich nie podania będzie brak możliwości zamówienia produktów w sklepie.

  7. Dane osobowe będą przetwarzane także w sposób zautomatyzowany w formie profilowania, o ile użytkownik wyrazi na to zgodę na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO. Konsekwencją profilowania będzie przypisanie danej osobie profilu w celu podejmowania dotyczących jej decyzji bądź analizy lub przewidywania jej preferencji, zachowań i postaw.

  8. Administrator dokłada szczególnej staranności w celu ochrony interesów osób, których dane dotyczą, a w szczególności zapewnia, że zbierane przez niego dane są:

    1. przetwarzane zgodnie z prawem,

    2. zbierane dla oznaczonych, zgodnych z prawem celów i niepoddawane dalszemu przetwarzaniu nie zgodnemu z tymi celami,

    3. merytorycznie poprawne i adekwatne w stosunku do celów, w jakich są przetwarzane oraz przechowywane w postaci umożliwiającej identyfikację osób, których dotyczą, nie dłużej niż jest to niezbędne do osiągnięcia celu przetwarzania.

Prawo kontroli, dostępu do treści własnych danych oraz ich poprawiania

Osoba, której dane dotyczą, ma prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.
W celu realizacji uprawnień, o których mowa powyżej można wysłać stosowną wiadomość e-mail na adres:
info@leader-gsm.pl



Subskrypcja Newsletter

Zapisanie się na Newsletter wymaga podania adresu e-mailowego umożliwiającego kontakt z użytkownikiem. W każdym e-mailu typu newsletter, rozsyłanym do klientów, można poprzez kliknięcie w odpowiedni link usunąć swoje dane z bazy adresów zapisanych na newsletter, prośbę taką można również skierować na info@leader-gsm.pl.

 

Cookies
Nasz Sklep, jak większość witryn internetowych, korzysta z tzw. plików cookies (ciasteczek). Pliki te:

  • są zapisywane w pamięci Twojego urządzenia (komputera, telefonu, itd.)

  • umożliwiają Ci, m.in., korzystanie ze wszystkich funkcji Sklepu

  • nie powodują zmian w ustawieniach Twojego urządzenia

Korzystając z odpowiednich opcji Twojej przeglądarki, w każdej chwili możesz:

  • usunąć pliki cookies

  • blokować wykorzystanie plików cookies w przyszłości

W tym Sklepie ciasteczka wykorzystywane są w celu:

  • zapamiętywania informacji o Twojej sesji

  • statystycznym

  • marketingowym

  • udostępniania funkcji Sklepu

Aby dowiedzieć się jak zarządzać plikami cookies, w tym jak wyłączyć ich obsługę w Twojej przeglądarce, możesz skorzystać z pliku pomocy Twojej przeglądarki. Z informacjami na ten temat możesz zapoznać się wciskając klawisz F1 w przeglądarce. Ponadto odpowiednie wskazówki znajdziesz na następujących podstronach, w zależności od przeglądarki, której używasz:


Płatności on-line

Realizując zamówienie na jakikolwiek z oferowanych przez nas produktów i wybierając sposób płatności online kartą kredytową lub e-przelewem, klient przechodzi połączeniem szyfrowanym na stronę firmy autoryzującej transakcję. Rozliczenia transakcji kartą kredytową i e-przelewem przeprowadzane są za pośrednictwem Przelewy24.pl

Za całość takiej operacji finansowej odpowiada firma autoryzująca transakcje.

Leader nie ma dostępu do takich danych, jak numer karty, dostęp do konta itd.

Usługi zewnętrzne/odbiorcy danych osobowych

Korzystamy z usług podmiotów zewnętrznych, którym mogą być przekazywane Twoje dane. Poniżej znajduje się lista możliwych odbiorców Twoich danych:

  • dostawca oprogramowania potrzebnego do prowadzenia sklepu internetowego,

  • podmiot realizujący dostawę towarów,

  • dostawca płatności,

  • dostawca oprogramowania ułatwiającego prowadzenie działalności (np. oprogramowanie księgowe),

  • podmiot zapewniający usługi marketingowe,

  • podmiot zapewniający usługi statystyczne,

  • odpowiednie organy publiczne w zakresie, w jakim Administrator jest zobowiązany do udostępnienia im danych.


Linki zewnętrzne

Na naszej stronie można znaleźć linki zewnętrzne odsyłające do stron naszych Partnerów. Nie ponosimy odpowiedzialności za treści zawarte na tych stronach oraz nie odpowiadamy za politykę ochrony prywatności stosowaną przez właścicieli tych stron.


Faktury

Przy każdorazowym zakupie w naszym sklepie kupujący otrzyma fakturę VAT. Jeżeli nie chcesz otrzymać faktury dopisz to w wiadomości dla sprzedającego w trakcie finalizacji zamówienia.


Kontakt

W przypadku pytań użytkowników dotyczących powyższej deklaracji ochrony prywatności, warunków korzystania ze strony www.leader-gsm.pl czy możliwości kontaktu z nami, prosimy o wysyłanie uwag na adres: info@leader-gsm.pl

  • Wysyłka 24h

    Co to dla nas znaczy? Jeśli widzisz, że coś jest dostępne, to może do Ciebie wyjechać jeszcze dziś.
    Wybierz tylko sposób zapłaty, dostawy i sprawdź, czy jest dzień roboczy i czy nie minęła godzina 15.00.  :)

  • Zwrot 14 dni

    Masz prawo odesłać nam każdy zakupiony w ciągu ostatnich 14 dni produkt.
    Zanim jednak spakujesz paczkę, zajrzyj proszę do zakładki o zasadach zwrotu i wymianie towarów. 

  • Stała cena wysyłki

    Pamiętaj proszę, że koszt wysyłki, to nie tylko koszt kurierski. To też nasz czas i bezpieczne zapakowanie.
    Wszystkie nasze paczki wozi DPD i niezależnie od ich wagi, cena dostawy jest stała :
    10 zł przy przedpłacie na konto,
    13 zł przy płatności kurierowi za pobraniem. 

  • 98% zadowolonych klientów

    Jeszcze się taki nie urodził , co by wszystkim dogodził. Chociaż, „robim, co możem” , to zawsze może być lepiej. Jeśli chcesz nam coś przekazać, pisz śmiało! Odwdzięczamy się za dobre pomysły.

  • 10 zł na zakupy

    Za co? Za zapisanie się do newslettera. Taki bon możesz wykorzystać w dowolnym momencie; do pierwszych, lub kolejnych zakupów.
    Jedyny warunek to zamówienie o wartości min 100 zł.